Informatie

Weet u niet precies wat TPMS is? Kijk hieronder voor meer informatie. 

Wat is TPMS?

TPMS is een bandenspanningscontrolesysteem, Tyre Pressure Monitoring System. Het zijn elektronische sensoren die in uw velgen gemonteerd worden en continu uw bandenspanning in de gaten houdt. Mocht de bandenspanning van één of meerdere banden te hoog of juist te laag zijn krijgt u een melding op uw dashboard. Sinds 1 november 2014 is het verplicht voor alle nieuw geregistreerde auto's om zo'n bandenspanningscontrolesysteem te hebben.

Welke TPMS sensoren moet ik kopen?

Het kan lastig zijn om erachter te komen welke TPMS sensoren u nu moet kopen. Er zijn namelijk ook twee soorten TPMS systemen. Eén met sensoren, dit is een direct systeem, en een systeem dat werkt op basis van de software van de auto, dit is een indirect systeem. Weet u niet welk TPMS systeem er in uw auto zit? Wij hebben voor u al de juiste TMPS sensoren geselecteerd. Nadat u velgen en/of wielen heeft geselecteerd staan de voor u geschikte TMPS sensoren al in uw winkelwagen klaar. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. 

Hoe zit het met de montage?

Als u een complete set bestelt, velgen, banden en TPMS sensoren, zorgen wij ervoor dat de set inclusief TPMS sensoren gemonteerd en klaar voor gebruik wordt afgeleverd. Als u alleen velgen of banden bestelt zonder TMPS sensoren, moeten de sensoren na levering nog gemonteerd worden. Let op, het is niet meer mogelijk om TMPS sensoren te monteren op complete sets na levering.

Ik heb al TMPS sensoren, kunnen deze overgezet worden naar mijn nieuwe set?

Wij raden het niet aan om zelf uw TMPS sensoren over te zetten. De TPMS sensoren kunnen breken als deze te vaak gewisseld worden. Ook is het best een lastige klus. U mag natuurlijk zelf bepalen of u TMPS sensoren wilt bestellen bij uw order, maar wij raden aan om nieuwe te kopen.